Meditation

Hvorfor meditere?

Der er lavet mange undersøgelser, som viser at meditation på sigt gavner helbredet. Under meditationen aktiveres det parasympatiske nervesystem, musklerne slapper af, blodtryk og puls sænkes, vejrtrækningen bliver roligere og hjernens rolige alfabølger øges.  Der sker en større udskillelse af Signal stoffer dopamin, vores lykkehormon og udskillelsen af stresshormon fra hypofyse og binyre sænkes.

Den travle hverdag gør at tanker flyver til højre og venstre Ved at være lige her og nu fjerner vi tanker om fortid, fremtid, bekymringer, smerter, forventninger, krav og meget andet. Hvis ikke den tankestrøm får en pause i ny og næ, drænes vi.

Meditation kan bruges som en pause / hviletilstand for vores sind. Som gør, at det finder tilbage til den naturlige tilstand i bare at være, ikke at tage stilling til noget bare at være her lige nu.

Der findes mange måder at meditere på, så vær nysgerrig og mærk hvad der virker for dig.

Du må ikke styre et køretøj, mens du lytter til meditationerne. Da du kommer i en dybere kontakt med dig selv og slipper opmærksomheden med verden omkring dig.

Efter meditationen, inden du begiver dig videre til det næste der venter dig, sørg for at du er landet helt igen.

Evt. grounde dig ved at mærke fødderne ned mod underlaget, bevæge tæerne, mærke dine baller ned mod stolesædet, spænde ballerne omkring en ”tusindkroneseddel”, mærke vejrtrækningen i mave og brystkasse, mærke ryggens kontakt mod et ryglæn, knytte hænderne, generelt bevæge kroppen, så du mærker din fysiske afgrænsning igen.

Meditation er din tid og du er vigtig, værsgo 😊