GynObs

Stærkt underliv!

GynObs – Gynækologisk og Obstetrisk fysioterapi.

Jeg er videreuddannet inden for Gynækologisk og Obstetrisk fysioterapi (Gynobs), en videreuddannelse med speciale i problematikker omkring bækken, bækkenbund og underliv.

Læs evt. mere her: https://www.dugof.dk/

4/10 kvinder oplever at være utætte, men det er aldrig for sent at gøre noget ved det!

Jeg tilbyder behandling og træning til kvinder med:

 • Inkontinens (urin, luft eller afføring)
 • Nedsynkninger i underlivet (cystocele, rectocele, uterusprolaps.)
 • Graviditetsgener
 • Efterfødselsgener
 • Arvævsgener efter underlivsoperationer/kejsersnit
 • Endometriose
 • Smerter ved samleje
 • Smerter omkring haleben
 • Underlivssmerter

Der startes med en samtale, hvor du sætter ord på dine udfordringer, dine forventninger og dine mål. Jeg informerer derefter om bækkenets og dets organers funktion og anatomi, og hvad der ellers er relevant lige for dig.

Derefter udføres en gynækologisk undersøgelse med samtykke fra dig ,samt andre relevante undersøgelser som kan have betydning for din problematik.

Der informeres omkring evt. brug af hjælpemidler og der instrueres i enkle øvelser til hjemmetræning, som er relevante for problemstillingen, konkrete og let overskuelige.

Hvis du har lavet et Væske- vandladningsskema hos din læge, må du meget gerne medbringe det til første behandling.

Forløb med Bækkenbundshold forår og efterår.                             

2 gange om året afholdes der holdforløb med foredrag omkring Bækkenbunden og dens anatomi og funktion, diverse hjælpemidler samt genoptræning  til et stærkt og sundt underliv. 

Nyhed – Efterfødselstjek hjemme hos dig.🌞

En investering i dig selv på både kort og langt sigt.

8 ugers undersøgelsen hos lægen kan virke langt væk, især hvis der er usikkerhed involveret. Allerede 4 uger efter en almindelig fødsel eller ca. 6 uger efter kejsersnit kan du booke et efterfødselstjek

Efter 9 mdrs. graviditet og en fødsel er det helt normalt at kroppen føles anderledes og det tager tid at genfinde den.
Symptomer som tyngdefornemmelse, utæthed, smerter i underlivet, smerter i bækkenbunden, usikkerhed i håndtering af arvæv efter kejsersnit, manglende tryghed i træning, er noget mange nybagte mødre oplever.
Jo hurtigere du får hjælp til at løse evt. udfordringer, jo hurtigere kommer du ovenpå og kan vende tilbage til den hverdag du kender og holder af.
 
Efterfødselstjekket – jeg kommer hjem til dig.
Du skal afsætte 1,5 til 2 timer.
 • Vi starter med en samtale, hvor du sætter ord på dine udfordringer, forventninger og mål. En status på hvor du er mentalt mht. søvn, stress, fysik eller hvad der ellers ”fylder”.
Derefter udføres undersøgelser og vurdering af f. eks.:
 • Skulder/nakke: Uhensigtmæssige arbejdstillinger, Ammestillinger, at bære den lille – en arbejdsopgave fra 0-100.
 • Delte mavemuskler og deres evne til samarbejde med resten af din kerne. Din kropsbevidsthed øges, så du ved hvad du skal holde øje med, imens dit funktionsniveau og/eller træningsniveau Stiger.
 • Lænden og dens nerveforsyning til bækkenbunden og underlivet.
 • Bækkenbundens funktion via en gynækologisk undersøgelse, hvor der tjekkes styrke, muskelkoordination og udholdenhed. Der tjekkes for Muskelskader/afrivninger af bækkenbundsmusklerne eller arvæv efter bristninger og til sidst om der er Nedsynkning/prolaps af underlivsorganerne.
 • Arvæv efter kejsersnit. Under operationen skal lægen igennem 7 lag væv for at få baby ud. Stramt arvæv kan derfor både påvirke fordøjelsen, tømning af din blære, ændre din vejrtrækning, give smerter i mave, ryg og bækken. Mange kan opleve ubehag ved at røre arret og er usikre på hvad og hvor meget de må massere det.
 
 • Konsultationen afrundes med en plan, hvor vi samler op på efterfødselstjekket. Så inden der siges farvel; Skal du have følelsen af at være tryg ved den krop der er nu. Du er blevet bevidst om hvad du må eller skal holde øje med, Du har fået få konkrete hjemmeøvelser, som kan implementeres i din hverdag. Din kropslige selvtillid er vokset og du har en ny indre ro med hensyn til dig selv og det videre forløb.
Alt efter hvad du føler du har behov for, kan det bare være den ene konsultation og så er du forberedt til at optimere den naturlige process der er i gang. Eller også vil du måske have glæde af et holdforløb og/eller opfølgende behandlinger, det er meget individuelt.
 
Der kan ydes tilskud fra sygeforsikringen danmark eller andre sundhedsforsikringer.

Har du spørgsmål eller ønsker du yderligere information. Er du velkommen til at kontakte mig.